facebook

Чип, Дейл и приятелката им… Гаджет

Чип и Дейл

Помните ли симпатичните катерички от анимацията “Чип и Дейл: Спасителен отряд”? А сещате ли се за тяхната прекасна спътница Трикси, която бе механик и изобретател? Оказва се, че тя всъщност съвсем не се казва Трикси, а името ú е Гаджет Хакренч (Gadget – приспособление, джунджурия)

Работата е там, че когато дублирали анимацията на български през 90-те, думата “гаджет” не била навлезнала и затова избрали Трикси. Но ако това ви се струва странно, трябва да знаете, че дамската мишчица в руския дублаж се казва… Гайка. Спрели се на тази добре позната дума, защото фамилията й Hackwrench звучала като “хакнат гаечен ключ” (wrench – гаечен ключ).

Рокфор

Рокфор се оказа, че се казва Монтерей Джак.

Във филмчето имаше и един друг мишок на име Рокфор, който направо обожаваше сирене и го бе яко шубе от котки. Откривате ли тънката връзка: Рокфор-сирене. Добре, но в американския оригинал мишокът всъщност се казва Монтерей Джак – това е вид американско полутвърдо сирене. Явно нашите редактори са решили да кръстят героя на далеч по-разпознаваемото у нас сирене Рокфор.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account