facebook

Ще се учудите до какво водят два банана на ден

банани

Снимка: pixabay.com

Всички знаем, че бананите са вкусни и много полезни плодове. Но много малко хора разбират колко наистина са полезни. Оказва се, че само две банана съдържат един куп от необходимите за тялото ни вещества. И кой би си помислил, но учените са доказали, че бананите с кафяви петна по кожата помагат в борбата с раковите клетки. Ето и другите полезни свойства на любимия ни плод:

1. Борят депресията

Бананите наистина помагат да се справим с депресията както и със зимната тягост, когато заради намаленото светло време хората постоянно не се чувстват в хубаво настроение. Освен това бананите съдържат много важната аминокиселина триптофан, която в организма се превръща в серотонин – хормонът на щастието.

2. Подобряват кръвното налягане

Благодарение на високото съдържание на калий бананите прекрасно се справят с проблемите с кръвното и ефективно снижават риска от инфаркт и инсулт. За тези, които имат сърдечни проблеми, бананът е незаменим плод.

3. Полезни са при малокръвие

Бананите, както и ябълките, са много богати на желязо. Ако страдате от анемия или искате да се предпазите от нея, бананите са това, което ви е нужно. Те помагат за развитието на хемоглобин и еритроцити, укрепват кръвта в организма.

4. Заличител на лошо настроение

Когато следващия път разберете, че сте в кофти настроение и нищо не ви радва, просто изяжте двойка банани. Те привеждат в норма захарта в кръвта, а витамин В успокоява вашите нерви. В резултат на това можете да се отпуснете и напрежението ще мине много бързо.

5. При язва на стомаха

Тези, които страдат от тази болест, както никой друг са добре запознати с проблемите с храненето. Много храни са строго забранени. Но бананите са приятно изключение. Те са способни да покрият стомашните стени със специална слуз, която предпазва от вредните въздействия на киселините.

6. Киселини в стомаха

Когато имате остър пристъп на стомашни киселини, бананът е способен да подейства мигновено, като лекарство. Изяждайки го, ще почувствате приятно облекчение.

7. И много енергия

Бананите буквално са изградени от чисти бързи въглехидрати. хапвайки два банана преди тренировка ще обезпечите енергията за интензивна работа в залата. А същата порция плодове след тренировката ще ви помогнат леко и бързо да затворите въглехидратния прозорец.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account