facebook

Японецът, който оцеля на “Титаник”

Титаник

Масабуми Хосоно е единственият японец, който оцелява след потапянето на “Титаник”. Когато обаче се връща в Япония, го очаква неочаквана морална изненада.

Масабуми работел като държавен служител в Министерството на транспорта. По време на своя поредна работна мисия се озовал на борда на “Титаник”, където, както винаги, пътувал във втора класа.

В момента на сблъсъка с айберга японецът спал. Когато се добрал до палубата, разбрал, че почти всички спасителни лодки вече са заети. Само в една лодка видял последни свободни места… Масабуми се възползвал от момента и взел едно от тях.

Можете ли да го откриете на снимката?

Титаник оцелели

Масабуми Хосоно

Понеже бил единственият японец, който успял да се спаси, медиите веднага го нарекли “щастливият японец”. Когато обаче се завърнал у дома, Масабуми Хосоно бил обявен за страхливец и бил уволнен от работа. Характеризирали го като безчестен и неморален човек, който се спасил, предавайки древния дух на самураите и техния дълг за саможертва.

Японците смятали, че той трябвало да се удави на кораба наред с останалите жертви. Хосоно прекарал остатъка от живота си в срам и позор.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account