facebook

10 загадки, които ще раздвижат сивото ви вещество

Бен Афлек Пърл Харбър

Известно е, че мозъкът ни се нуждае от тренировка също както и тялото. За поддържане на сивото вещество в добра форма е необходимо редовно да учим стихове, да решаваме задачи или да разгадаваме загадки. Предлагаме ви няколко въпроса, на които ще намерите верния отговор с находчивост и съобразителност:

1. Съгласно правилата на Международната асоциация на въздушен транспорт тези двама пасажера в никакъв случай не бива да заемат места в самолета в един ред. Кои са те?

Отговор

Кучето и котката

***

2. Група жени сядат в местен автобус. Въпреки че автобусът е напълно празен, всички заемат места  в задната част на автобуса. Защо?

Отговор

Жените са в Иран. Според местните закони жените и децата могат да сядат само на задните места на автобуса.

***

3. Във Великобритания имало период, когато стопаните задължително режели опашките на своичте кучета, независимо от тяхната порода. Защо го правели?

Отговор

В този период стопаните дължали данък в зависимост от дължината на опашките на питомците им и отрязването се правело с цел да се намалят разходите.

***

4. Кое е общото между Русия, Турция и Египет?

Отговор

Всички тези държави са разположени на два континента.

***

5. През 1965 година Министерството на образованието в Бразилия връичло златен медал за неговата автобиография, която така и се казвала – “Пеле”. В какво се заключавала заслугата на Пеле и какво отношение имала неговата автобиография към развитието на образованието в Бразилия?

Отговор

Много неграмотни бразилци се научили да четат с една-единствена цел – да прочетата книгата на своя кумир.

***

6. Представителите на някои африкански племена, живеещи на юг от Сахара, привързват към своите крака малки торбички с насекоми, когато излизат нощем на лов. С каква цел правят това?

Отговор

Те привързвали към краката си торбичка със светулки, за да си светят в тъмната нощ.

***

7. През 1997 година властите в мексиканския щат Табаско в борбата си срещу алкохолизма решили да забрани всякаква бира. Реакцията на населението се оказала толкова негативна, че правителството се решило на отстъпки. И тогава дошло гениалното решение – забранили продажбата само на един вид бира. На коя?

Отговор

На студената.

***

8. В Свазиленд ако сенаторът по време на сесия в парламента прави ТОВА, то той не може да бъде безпокоен по никакъв начин, тъй като в този момент той може да получава ценни наставления от древните предци. Кога не трябва да се безпокои сенаторът?

Отговор

Когато спи.

***

9. През 1941 година пътят на далтонистите в авацията бил затворен. А по време на Втората световна война те станали най-ценните пилоти. Защо?

Отговор

Защото далтонистите не различавали камуфлажа и по-бързо намирали целите.

***

10. Казват, че от космоса руслата на реките напомнят на кръвносната система на живите организми. По удивително съвпадение през Втората световна война докторите понякога използвали ТАЗИ вода вместо кръвни плазми, защото медицинските запаси били изчерпани, а съставът на водата е близка по състав до кръвта. Коя е тази вода?

Отговор

Морската вода.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account