facebook

10 кино мита, които хич не са верни

кино митове

От киното сме научили много “полезни” нещица: например, как да обезвредим бомба без грам да разбираме или как да измъкнем космически кораб от куп летящи астероиди. Но седмото изкуство си е велик разказвач и през годините е създало редица митове, в които ние вярваме. Затова ще разгледаме нещата в киното, които не са точно така, както ни ги представят:

Мит: Спряло да бие сърце може да се “пусне” наново с помощта на дефибрилатор. Истината: Ако сърцето вече е спряло да бие, дефибрилаторът, а ще предизвика изгаряне.

Мит: Хлороформът приспива човек мигновено и за няколко часа. Истината: Парите хлороформ трябва да се дишат поне 5 минути и не действат за дълго.

Мит: Полицията може да проследи звънене за минута. Истината: За това са нужни няколко часа.

Мит: Съдебно-медицинската експертиза дава отговор на всички въпроси и дори разкрива престъпления. Истината: Съдебно-медицинската експертиза помага само да се събират доказателства.

Мит: Давещите се обикновено викат силно и махат ожесточено с ръце. Истината: Всъщност, невинаги е видно, че някой потъва.

Мит: Да стреляш с два пистолета е невероятно ефективно. Истината: Невъззможно е да се целиш едновременно в две точки.

Мит: Катинарът може да се счупи с куршум. Истината: Скобите на катинара са железни и дебели. Малък куршум няма как да ги пробие.

Мит: По време на скок с парашут може да си говорите съвсем спокойно. Истината: Въздухът наоколо така ще “реве”, че много трудно ще чувате парашутиста до вас.

Мит: Щифтът на гранатата може да се издърпа със зъби. Истината: Човек ще остане без зъби, а гранатата ще остане със щифт.

Мит: Астероидите се носят из космоса в плътен поток. Истината: Между астероидите има километри вакуум.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account