facebook

10 мита за напитките, които смело забравете

млякото митове

Човечеството е сътворило какви ли не митове около напитките. Хората спорят дори за чашката чай. Някои вярват, че в нея няма кофеин и не разбират онези, пиещи кафе. Други пък смятат чая за най-ободряващата напитка в света. Предлагаме ви да проверите доколко сте в плен не митовете:

Мит: Захарта в “Кока Кола” е много повече, отколкото в другите напитки. Истината: Захарта в колата е по-малко от 10 процента, в много сокове количеството е далеч повече.

Мит: Чай, приготвен в чайник, може да се съхрани денонощие. Истината: Свареният чай трябва да се пие веднага, в противен случай по-късно в него се появяват вредни вещества.

Мит: За да сварите правилно чай, трябва да бъде залят с вряща вода. Истината: За сваряването на черен чай е достатъчно водата да е 90 градуса, а за зеления – 70.

Мит: В кафето има повече кофеин отколкото в чая. Истината: В добре сварения черен чай може да има повече кофеин отколкото в чашка слабо кафе.

Мит: Млякото трябва да се пие само от деца. Истината: Млякото може да се пие от всички, освен от тези с непоносимост към лактоза.

Мит: В силната бира добавят спирт. Истината: Дрождите дават на бирата сила до 13 градуса, няма нужда да се добавя спирт.

Мит: От бирата се напълнява. Истината: Бирата не е чак толкова висококалориен продукт. За затлъстяването допринасят бирените мезета.

Мит: На ден трябва да се пият по 8 чаши вода. Истината: това не е научно доказано. Нормата се определя за всеки индивидуално.

Мит: Соковете утоляват жаждата. Истината: За пиене може да се възприема само пиенето на вода. Соковете се възприемат от тялото като храна.

Мит: Сутрин е полезно да се пие на гладно чаша прясно изцеден сок. Истината: Пиенето на фреш от кисели плодове не е желателно заради вредното влияние на киселините.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account