facebook

10 поверия на народите, които ще ви удивят

гърците суеверие

Източник: s3.amazonaws.com

Както у нас, така и по света, хората се вълнуват от всякакви суеверия. Някои от тях могат да изглеждат забавно, други – странно. Отправяме се към различни части на света, за да узнаем и тази част от националните култури:

При италианците: ако чуеш котка да киха, на щастие е. Ех, тези италианци. Между другото, те са едни от най-суеверните народи. За тях всяко събитие има своя знак.

При англичаните: Ако чуеш котка да кихне три пъти, ще се разболее цялото семейство… Интересно е как броят котешките кихания.

При французите: Ако стъпиш с левия крак в кучешки екстременти, е на щастие. Французите винаги намират изход от всяко затруднено положение. Единственото непонятно нещо е защо точно с левия? Това напомня на нашето, че ако те наака птичка е на късмет…

При японците: По време на буря, ако у вас живее черна котка, трябва да я изкарате от дома, иначе ще привлече мълния. Някак да ти стане жал за японските черни котки…

При американците: не трябва да носиш чорапите на приятеля си, иначе той ще си отиде.

При немците: Не трябва да даваш последните си пари. Макар че точно немците едва ли имат последни пари.

При казахстанците: Храна в устата можеш да слагаш само с дясната ръка. Ако го правиш с лявата, не е на облага.

При китайците: дългите макарони са символ на дългия живот и не трябва да се ядат!

При бразилците: когато си тръгваш от гости, не трябва да отваряш сам вратата, това трябва да го направи домакинът, в противен случай няма да се върнеш.

При гърците: Всяка обувка с подметка, обърната нагоре, предвещава нещастие. Трудно е да си представим откъде е дошло това суеверие. Както впрочем, и всички останали суеверия.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account