facebook

10 причини да започнете да бягате още от утре

бягане

Снимка: virtualcharityevents.com

Практически всеки човек има такъв преломент момент, когато е поставен пред важен избор, от който зависи по-нататъшното му съществуване. По правило, в такива случаи често ни побеждава мързелът. Това е заради факта, че не сме достатъчно мотивирани, за да започнем да правим нещо. В тази статия ще научите десет причини, заради които е хубаво да започвате или да приключвате деня си с бягане:

1. Използвайте го като дар – това е един от малкото спортове, където може да се усъвършенствате практически безплатно. Единственото за което ще изхарчите някой лев са спортни шорти и маратонки.

2. За добро настроение! – по време на стреса върху организма се отделя хормонът на радостта ендорфин, заради което смело може да се твърди, че бягането е прекрасно средство срещу депресия и разстройства на нервната система.

3. Генератор на идеи – ако в последно време имате проблеми с креативността или не може да намерите решение на даден проблем, то бягането е това, което ви трябва. В 97 % от случаите малко кросче помага да се вкарат в ред мислите, да се подреди всичко по рафтовете и да се вземат правилните решения. По време на тичането се усилва притокът на кръв към главния мозък и се мисли много по-добре. В резултат ще ви последва вълна от идеи след всяко бягане.

4. Въздейства на съня. Когато бягаме се увеличава нивото на кислород в кръвта, което благоприятно действа на здравия сън и бързото заспиване. Това ще е от особена полза за хора, страдащи от безсъние.

5. Здраве в краката. По време на крос натоварванията в кръвта се понижава нивото на холестерол и се повишава съдържанието на хемоглобин, вследствие на което се подобрява имунната ни систсема и по-рядко боледуваме.

6. Отслабвате с лекота! Когато бягаме, се забързва метаболизма и чувстваме по-малко глад. В допълнение, тичането е един от най-добрите начини за борба с калориите и наднорменото тегло.

7. Срещу умора и сънливост в работно време. Независимо, че бягането ще ви изразходва доста сили, то прекрасно зарежда с енергия и непрестанен тонус за целия ден! След една недълга тренировка ще забележите удивителен прилив на жизнени сили на организма.

8. Дълъг живот. Учените са установли, че при редовен и спокоен джогинг без стрес, бягането увеличава продължителността на живота с 5-7 години.

9. Движението е сила! По време на бягането ще се подобри паметта ви, умствените способности, а рискът от възникване на старческо слабоумие значително спада, от ден на ден клони към нула.

10. Нови запознанства. В света в момента постоянно расте броя на хора, които решават да се занимават с бягане, така че шансовете да срещнете съмишленици на някоя писта е много голяма.

Дано този материал ви е вдъхновил за промяна и скоро лично да се убедите колко прекрасно е да се бяга. Защото спортът е живот!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account