facebook

4 от най-романтичните жестове, правени в България

Кой каза, че българите не сме романтични? Нека види следните истории и гузно да замълчи…

Обичам те, МА

предложение за брак

Варненец се обясни в любов на любимата си, като щампова няколко надписа “Обичам те, МА” из центъра на морската ни столица. Преди да сте го упрекнали в проява на лош вкус, трябва да уточним, че МА не е традиционното обръщение, характерно за местата, където мъже в евтини анцузи се наливат с евтин алкохол, а абревиатурата на “Мило Ангелче”.

 

Обяснение с диня

карвинг

И в най-смелите ни представи не сме подозирали, че народен плод като динята може да бъде ефективно оръжие в ръцете на влюбения. Доказа го обаче тайнствен влюбен на когото му хрумнало, че ще е незабравима изненада, ако каже на приятелката си Меги “Обичам те” чрез резбован надпис върху диня.

За целта обожателят възложил трудната задача не на кого да е, а на шампиона по карвинг и възпитаник в пловдивската Професионална гимназия по хранене и туризъм Михаил Савов. Ако не сте запознати, карвингът е изкуство за извайване на шедьоври от плодове и зеленчуци. В крайна сметка 20-годишният пловдивски ученик с голяма охота изпълнил поръчката и измайсторил наистина свеж подарък – десеткилограмова диня върху която бил изваян разтапящия надпис “Сърцето знае онова, което умът не може да обясни. Обичам те, Меги”.

 

Предложение с “БМВ”-та

Кой би очаквал, че пътуване с междуградски автобус по линията Русе-Варна, освен изпукване на тъпанчетата, ще ти донесе и предложение за брак, което няма да забравиш никога. Но да караме поред: русенецът Мартин дълго време обмислял всякакви идеи, с които да предложи брак на любимата си Лидия, но така и не намирал подходящата. Онази подходяща идея, с която да накара всички неомъжени дами да се сподавят от рев, мислейки си “Искам и на мен да направят нещо подобно”, както и да вдъхнови всички ергени да цъкат изумено с език, мислейки си “Искам и аз да направя нещо подобно.”

Накрая храбрият Марто взел решение четири БМВ-та, на чиито задни стъкла е изписано “Will You Marry Me” (“Ще се омъжиш ли за мен”), да “засекат” едно след друго автобуса, в който се вози Лидия. Немските возила били осигурени от познати от клуб “БМВ Варна”, а в романтичната завера участвал, естествено, и шофьорът на автбоуса. И всичко се случва на разклона за Провадия. Провадия – това име никога не е звучало толкова романтично…

 

Разчупване на статуквото 

Дони и Нети

Кой спечели най-много от театралните награди “Аскеер” през 2000 г.? Дони. Но не заради някоя статуетка, а защото на церемонията по връчването им Нети разби клишето и предложи брак на любимия си. Така двамата последователи на будизма завинаги си преплетоха чакрите.

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account