facebook

5 години без цигари

цигара

Изображение: pixabay.com/ClkerFreeVectorImages

Това стана преди 5 години. В една прекрасна юлска вечер се прибрах вкъщи от работа. Вървя си аз пушейки, не преча на никого, и тогава в главата ми се появи идеята, че трябва да спра да пуша от раз. Преди това бях пробвал да спра цигарите няколко пъти, но все не се получаваше.

Но този път се получи. До този момент пушех примерно от 25 години. Кутия цигари ми стигаше за ден, ден и половина. И винаги започвах да пуша заради различни причини.

На първо време изпаднах в абстиненция. Но не толкова физическа, колкото психическа. Тоест ръцете ми сами бръкнаха в джоба за кутията цигари. По това време станах много раздразнителен. Този период продължи десетина дни.

След това стана много по-лесно. Качих няколко излишни килограма, въпреки че ядох храна в същите количества както и преди. Тоест не си промених порциите храна. Вярно, че след това се върнах към предишното си тегло.

Плюсовете. Забравих какво са киселини. А докато пушех, ме мъчеха постоянно. Започнах да усещам по-добре вкусовете и миризмите. Задъхването изчезна. Главата започна да ме боли по-малко. Наскоро видях цената на цигарите и веднага осъзнах колко пари съм спестил. Да измина няколко километра за мен не е проблем, а по-рано ми беше трудно. Могат да се намерят още много плюсове.

Минусите. Няма такива.

Приятелите ми, които още пушат, по време на купон са се опитвали да ми купуват цигари, но не им се получи. Днес изпитвам отвращение към тютюна и цигарения дим. И да запаля отново, което няма да стане вече няма да се получи.

Най-трудно е да се преодолее психологическата зависимост, а останалото не е толкова сложно.

Спрете цигарите. Без тях животът е много по-цветен и хубав.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account