facebook

5 житейски урока, които трябва да научиш

Както гласи източната мъдрост, ако ученикът е готов, учителят ще се появи. И ако вие сте готови, може да извлечете урок от всяка житейска ситуация:

Ако

Ако можете да започнете деня си без кафе,
Ако винаги сте жизнерадостни и не обръщате внимание на болката и недостига,
Ако не се оплаквате и не досаждате на другите със своите проблеми,
Ако можете да ядете една и съща храна и сте благодарни за това,
Ако можете да разберете любимия човек, когато няма време за вас,
Ако можете да пропуснете край ушите си незаслужени обвинения от вашия любим човек, за нещо което се е случило не по ваша вина,
Ако спокойно приемате критиката,
Ако се отнасяте към бедните както към богатите си приятели,
Ако можете да минете без лъжа и измама,
Ако можете да се справяте със стреса без лекарства,
Ако можете да се отпуснете без алкохол,
Ако можете да заспите без таблетки,
Ако можете искрено да кажете, че нямате предубеждения против цвета на кожата, религиозните убеждения, сексуалната ориентация или политическата принадлежност на другите

Това означава, че сте достигнали нивото на вашето куче!

Уинстън Чърчил

Синдромът на сварената жаба

синдром на сварената жаба

Хипотетична ситуация: какво ще се случи, ако хвърлим жаба в тенджера с гореща вода? Тя веднага ще изскочи. А ако сложим жабата в тенджера в студена вода, включим котлона и постепенно нагряваме? Жабата ще се отпусне. Тя, естествено, ще усети, че става все по-топло, но ще си каже “Малко излишна топлина няма да ми навреди”. И накрая всичко ще свърши така, че тя ще бъде сварена. Без изобщо да се усети. Много неща в живота постепенно се натрупват. Дълговете, наднормените килограми, влошеното здраве… Човек не трябва да подценява малките неща…

Синдромът на сварената жаба се прилага в различни сфери от живота ни: рекламата, политиката, икономиката… Само се сетете колко пъти ни “усилваха котлона” с постепенно увеличение на различни стоки и услуги. Не бъдете жаби.

Научете се да приемате

подарък с любов

За да увеличи човек потока на изобилие в своя живот, е много важно да се научи да приема. Ние получаваме толкова колкото даваме, следователно трябва да даваме толкова, колкото получаваме. Това е важен момент, който мнозина пренебрегват. В същото време да се научим да приемаме не е толкова лесно колкото изглежда. Внимателно анализирайте вашата реакция към комплименти.  Трябва да се научите да ги приемете, защото с тяхна помощ околните се научават да отдават.  Умението с лекота да приемате всичко, което ви се дава, ще ви помогне да привлечето към себе си изобилието.

Не отказвайте, когато ви предлагат нещо хубаво. Ако ви дадат подарък, приемете го и просто благодарете. Ако някой иска да ви плати сметката в ресторанта, не спорете. Отървете се от погрешните схващания за подаръците. Забравете за това, че ви правят уязвими или длъжни. Отказвайки дар, вие блокирате потока на изобилие не само в своя живот, но също така и в живота на дарителя. когато вие правите подарък не искате ли да бъде приет?

Принципът на действие на кармата или закон на бумеранга

закон на бумеранга

Източникът на умението

фотоапарат

Един фотограф отишъл на вечеря в дома на симпатична дама. Като разгледала неговите снимки, дамата възкликнала: “Снимките Ви са страхотни! Навярно имате много добър фотоапарат?” Фотографът замълчал. Когато дошло време да си ходи, той се обърнал към домакинята: “Благодаря, вечерята бе много вкусна. Навярно имате много хубав тиган.”

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account