facebook

5 конспиративни теории за истинската цел на Pokemon Go

пикачу

Хората обожават теориите за заговор, особено ако са свързани с най-новите технологии – например има предположение, че ФБР тайно използва Snapchat, за да запази изображенията на лицата ви. Ето защо не е изненадващо, че феноменалният успех на Pоkemon Go породи множество теории за истинската цел, която преследват създателите на приложението.

Ако се вярва на експертите върху дивана с шапки от фолио на главата, световноизвестната игра с пикачу не е нищо повече от способ на ЦРУ и прочие подобни структури да съберат всичката конфиденциална информация за хората. Или нещо такова.

Ето някои от теориите с различна степен на екстравагантност, които могат да се намерят в дебрите на интернет:

Целта е да няма масови протести

Не минаха и няколко дни откакто приложението бе показано в app store и в туитър плъзнаха слухове, че “операцията под фалшив флаг” се е провела в разгара на вълненията в САЩ, за да се отклони вниманието на протестиращите и всички да се успокоят.

Противниците на тази теория парират, че това е пълен абсурд, защото в Япония това приложение го имало няколко месеца преди това. Скептиците отговарят, че това не им говори нищо. Правителството на Америка трябвало да разсее вниманието на доверчивите американци в друга посока и просто било нужно да пуснат някаква глупава игра, които предизвика топло чувство на носталгия и от която няма отърване.

Приложението ни кара да харчим повече

Приложението е слуга на капитализма, приканващо хората към магазините, за да купуват колкото се може повече.

Трябва да признаем, че от всички теории тази звучи най-убедително. Играта Pokemon Go e създадена от Niantic от същия разработчик, който създал не по-малко успешна игра с допълнена реалност – Ingress.

Разработчикът използва голямо количество данни за потребителите, получено от Ingress, за да създадат карти за Pokemon Go (ето защо хората намират покестопове на съвършено неподходящи места). А че първоначално Ingress се разработвала с рекламна цел, също звучи интересно.

Още през през 2014 година представители на Niantic дали ясно да се разбере, че части от играта Ingress ще привлича клиенти към магазините на производителите, за да харчат там парите си, затова компанията-разработчик ще получава от производителите своя печалба.

покемон го илюминати

Това е устройство за наблюдение и събиране на разузнавателни данни за ЦРУ

Pokemon Go получава достъп до огромно количество от вашите лични данни. Някои предполагат, че Niantic събира всичката тази информация (и ви шпионира чрез вашата камера) заради ЦРУ.

Търсачите на истината смятат, че тук е замесен основателят на лабораторията на Niantic и по съвместителство генерален директор на компанията Джон Ханке. Преди да създаде Niantic Ханке основал Keyhole, Inc – компания за разработка на програмно обезпечение, чиято новаторска картографическа платформа в крайна сметка станала Google Earth  не без помощта на инвестиционния фонд за рисков капитал In-Q-Tel, който е свързан с ЦРУ. Ето ви още храна за размисъл, докато ловите Снорлакс в дома си.

Това е разработка на безжичните компании

Това е огромна схема, предоставена от компаниите за безжични услуги, която ви кара да плащате повече.

Ако вие сте един от милиардите хора, попаднали в мрежата на зависимостта от Pokemon Go, трябва да сте забелязали, че приложението не щади батерията. Възможно е и да сте забелязали, че приложението прилапва толкова данни, колкото никое друго.

Това не значи ли, че Niantic и някои други оператори са се обединили за създаването на гарантирано успешна игра, която да ви принуди да плащате за превишаване на трафика на тарифния план? Изглежда някои хора смятат точно така.

Приложението е създадено да разхожда децата на Обама

Някои хора са сериозно убедени, че президентът на САЩ и неговата съпруга са поръчали приложението Pokemon Go, за да насърчи компанията на Мишел Обама под лозунга “Изведи децата на разходка”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account