facebook

5 от най-странните конкурси за красота

Освен традиционните конкурси за красота, където може да се насладите на дългокраки модели, съществуват и други съревнования, в които невинаги участниците са манекенки, а понякога дори не са и хора… Убедете се сами:

Конкурс за красота сред коне

ахалтекински кон

Тази необичаен конкурс се провежда в Туркменистан от 2011 г. – на празника на туркменския кон се избира най-красивият участник от ахалтекинската порода. Журито се състои от добре известни експерти, животновъди от Русия, Украйна, Чехия и Франция. В конкурса могат да участват в най-добрите представители на ахалтекинската порода коне – чистокръвни елитни жребци на възраст от 3 до 10 години.

 

Коя е най-красивата златна рибка?

златна рибка

Конкурсът се проведе в китайския град Фуджоу. Независимо от факта, че всички състезатели пристигат в аквариуми и не могат да излезнат от стъкления си дом на подиума, победителите били избрани в 12 категории и наградени по всички правила на конкурсите. Съдиите оценяват не само от теглото и дължината на рибите, но също така и техния цвят, форма, грациозност и стил на плуване.

 

Конкурс за красота за скунксове

снимка на скункс

Първият конкурс по красота за домашни скунксове се провежда в Обединеното кралство. Събитието било уважено от 20 животинки от различни градове. Състезателите били оценявани по общия външен вид, дължина на опашката, както и красотата на носовете им.

 

И в гърбиците има естетика

черни камили

Ежегодният конкурс за красота за камили в Абу Даби събира екземпляри от всички краища на Арабския полуостров. Превозните животни биват щателно проверявани от съдии от носа до опашката, а критериите за оценяване са много ясни.

Ушите на самките трябва да бъдат твърди, гърбицата висока и симетрична, а вълната, разбира се, трябва да бъде бляскава.

 

Мис “Клингонска империя”

мис Клингонска империя

Този конкурс за красота се провежда всяка година по време на среща на феновете на сагата “Star Trek”. Журито е съставено от  най-ревностните привърженици на фантастиката и оценява във всеки един смисъл “неземната” красота на кандидатките. Количеството грим и необичайни премени превръщат състезателките в истинска атракция. Въпреки това, победителка има не само в категория “красота”, но също така и в категориите “личност” и “талант”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account