facebook

5 учени, направили важни открития и умрели загадъчно

И защо никой не си спомня за тях?

Представете си, че сте държавен глава и изведнъж учените направят някакво откритие, способно да преобърне света. Можете, разбира се, да ги подкупите, за да мълчат, но не е ли по-добре да ги ликвидирате?

Никой не твърди, че се случва така винаги, но отделни случаи предизвикат много въпроси. Нека видим петима учени, които са направили сензационни открития и скоропостижно са загинали при подозрителни обстоятелства.

Учените от «GEC-Marconi»

Рейгън програма

През 80-те Роналд Рейгън стартирал мащабен отбранителен проект под името Инициатива за стратегическа отбрана (известна още като Звездни войни), която била предназначена за лазерно прихващане и унищожаване на балистични ракети от космоса в случай на война със Съветския съюз.

От 1983 до 1990 25 учени, работещи за компанията «GEC-Marconi» (британското подразделение на проекта), умрели при загадъчни обстоятелства. Според една от версиите били убити от съветски шпиони, но мнозина смятат, че това било дело на собственото им правителство.

Д-р Дейвид Кели

Дейвид Кели

През 2003 година специалистът по биологично оръжие Дейвид Кели анонимно обнародвал данните за това, че властите във Великобритания фалшифицирали доказателства за наличието на оръжие за масово поразяване в Ирак.

Когато премиерът Тони Блеър научил за изтичането на информацията, Кели бил извикан на разпит пред специална парламентарна комисия.

Скоро той бил открит мъртъв в гора на миля от своя дом. Полицията обявила като причина за смъртта самоубийство, но понеже съдът постановил всички материали на следствието да бъдат засекретени за 70 години, скоро няма да узнаем какво се е случило всъщност.

Дон Уайли

Дон Уайли бил водещ експерт в областта на химическото оръжие, в частност – на антракса. Когато през 2001 година започнал бумът на антракса, колата на Уайли била открита изоставена на мост с ключове в контакта.

По-късно трупът му бил изваден от река Мисисипи. Някъде по това време починал още един специалист по антракс – Владимир Пасечник.

Родни Маркс

Южния полюс

Австралийският астрофизик Родни Маркс загинал при мистериозни обстоятелства на Южния полюс, където работел в обсерватория. Властите и оръжейният концерн  «Raytheon» не давали тялото на роднините без обяснение.

По-късно се изяснило, че смъртта на Маркс настъпила вследствие на отравяне с метанол.

Полярните учени 

Антарктида

През 2013 година починали трима изследователи, които в различно време се занимавали с един и същ проект по изучаването на последствията от глобалното затопляне.

Техният колега Питър Уодъм предполага, че зад смъртта им стоят или нефтени магнати, или властите на САЩ.

Не съществуват никакви безспорни доказателства за тази версия, което не е изненадващо – властите положили всички усилия, за да се избегне публичност.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account