facebook

7 лесни трика за дълъг живот

лук

На базата на научни изследвания и клиничен опит бил съставен списък от няколко препоръки, които са доста ефективни в запазването на здравето и дълголетието.

Яжте повече лук

Всекидневната употреба на този разпространен сред българите продукт намалява развитието на някои видове рак. Освен това, обикновеният лук засилва имунитета: цялата работа е заради съдържащото се в него вещество кверцетин.

Ходете всеки ден пеша

Все повече изследвания потвърждават: разходките дори на къси разстояния, но извършвани всеки ден, предпазват мозъка от остаряване, а човек от загубване на паметта с течение на възрастта.

Не съхранявайте ярки плодове и зеленчуци в хладилника

Устанвено е, че при съхраняване на стайна температура значително подобрява полезните свойства на ярките плодове и зеленчуци като домати, дини, грейпфрути.

Дъвчете по 20 пъти

Всяка храна изисква минимум 20 дъвкателни движения. Спазвайте това правило и ще забележите как ще намалее теглото ви. Внимателното дъвчене подобрява храносмилането и способства по-бързото засищане.

Бърборете за здраве

Изследвания на специалисти от Харвардската медицинска школа са показали, че непринуденото бъбрене в компанията на добри познати винаги намалява тревожността и зарежда човек с оптимизъм.

Пийте поне по една чаша чай на ден

Последните работи доказват, че в качествения чай се съдържат компоненти, които потискат производството на хормоните на стреса, а също така укрепват кръвоносните съдове. Дори след сърдечен инфаркт любителите на чая имат 28% по-голям шанс да се оправят.

Дишайте през сламка

Това оригинално упражнение ще ви отнеме едва 2-3 минутки на ден. Правейки дълбоки вдишвания през сламка, вие повишавате силата на белите си дробове, а също така забавяте пулса си и нормализирате кръвното налягане.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account