facebook

7 навика на бедните хора

пачка пари

Тези навици могат да се определят като истинските маркери на бедността. Те изкарват от релси човек, който иска да демонстрира своя успех и състоятелност. Нямам проблем с парите! – обикновено крещи той с поведението си. А виждаме нещо съвсем друго…

Стремежът всичко да се прави “не по-лошо от другите хора”

Кредит за сватбата, която младото семейство ще изплаща с годино. Покупката на нов айфон и същевременно хранене с юфка. Желанието да се купи скъпо палто при положение, че апартаментът от 20 години не е виждал ремонт – всичко това се обяснява с желанието “да не бъдем по-зле от другите”.

Именно мнението на околните, а не собственият комфорт или удобство тласкат хората към разточителни и ненужни харчове. Но трябва ли заради одобрението на леля Тотка от Иваново да се стига до последващите лишения? Бедните хора нямат съмнение в това. Повече от всичко на света те се страхуват, че ще ги сметнат за бедни.

Демонстративното потребление

Поради същата причина, когато вземат пари, хората от ниската класа се стараят да ги изхарчат с размах. Черен хайвер, скъпо шампанско, милион алъйх роз… Това демонстративно поведение не е нищо повече като компенсация за бедното детство.

Неумението да се “живее в рамки”, разточителността

Има много истории за бивши “светски лъвици”. Взети бедни от мъжете си олигарси , те бързо привикват към охолния начин на живот с диамани и кожени палта. Но след развода стремително се връщат към нищетата, пръскайки за няколко години получените от мъжа средства и подаръци на вятъра.

Човек, който по-голямата част от живота си прекарва в бедност, практически никога не успява да живее “според чергата си”. Или залага на супер излишна икономия, или се хвърля в безразсъдна разточителност.

Преклонението пред  скъпите марки дрехи, часовници, козметика

Най-верният признак за бедно детство се явява преклонението пред марките и брандовете, достигащи до абсурда. Ясно е, че е приятно да се носят качествени обувки, кожени чанти и естествена кожа. Но да се зацикля върху това е смешно.

Освен бранда има още красота, приятни спомени, свързани с тази вещ… Състоятелничт човек не се страхува да се озове на улицата в евтина дреха или да ходи предимно в един и същ костюм/ Ориентирането само към марките е пътеводна звезда за комплексираните.

Изборът на подчертано луксозни вещи от серии за богати

Позлатен айфон с герб, скъпа запалка, златен пръстен за всеки пръст… Всичко това има за цел да остави трайно впечатление у околните. Уви, в съвременния свят такива вещи се ценят по-често от източните принцове. Останалите предпочитат минимализъм и уместност.

Презрението към “несретниците” и “мизерниците”

Но най-важното, което издава бившия бедняк е демонстративният стремеж да се разграничи ясно от “мизерниците” и “бедняците”. Презрението, употребата на обидни думи е явен показател, че освен пари, появили се отскоро, няма какво да се демонстрира друго…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account