facebook

7 неща, за които никога няма да научиш

Никой в ​​света не може да знае всичко, защото, честно казано, това просто не се допуска. Правителството винаги пази тайните си с помощта на закони за неприкосновеността на личния живот, които може и да са различни в различните страни, но по своята същност си приличат. Естествено, наше право като граждани на една държава е да знаем колкото е възможно повече , но много неща остават скрити от повечето от нас и никога няма да бъдат разкрити. Научете за някои тайни,  които ще останат такива възможно най-дълго.

Търговските тайни

тайната на кока кола

Здравословната конкуренция е много важна за капиталистическото общество, така че много компании правят всичко възможно да държат “под ключ”, онова което им позволява да се запазят в състояние на платежоспособност и да не дават възможност на пазара да бъде наводнен с евтини имитации. В този случай , появата на монополи е гарантирана.

Например, ако някой някога разбере тайната формула на Coca Cola , компанията няма да бъде в състояние да произвежда “единствената кола в света”, и всеки от нас ще бъде в състояние да си направи едно питие в банята и да си купува безалкохолната напитка много по-малко. Така че днес компанията Coca Cola прави всичко възможно, за да бъде най-малко още сто години  номер 1 на пазара, запазвайки своите тайни.

 

Тайните на ядреното оръжие

тайните на ядреното оръжие

По всичко личи, че надпреварата във въоръжаването по света, няма да спре. Информация за ядрените оръжия, разбира се, си остава най-голямата тайна, като, ако тази информация попадне в неподходящи ръце, това може да доведе до големи проблеми. Тази информация е известна само на официални представители, които имат специален достъп до такъв класифициран материал.

 

Военните тайни

военна тайна

Във време на война без тайни не може. Местоположението на войски или различните военни стратегии се държат под пълен секрет, защото все пак е въпрос на живот и смърт. Най-голямата опасност е изтичането на информация, която да попадне в ръцете на врага. Въпреки всички възможни трикове да се скрие тази информация, понякога тя все пак бива научавана от военното разузнаване.

 

Банковите сметки

банкови тайни

В действителност, банките често работят срещу правителството. Тайната на банковите влогове в Швейцария например позволява на клиентите да укриват данъци и да скриват реалните си доходи. На властите е забранено да получат достъп до информация за клиентите, освен в случаите, когато лицето е обвинено в престъпление и когато информацията за неговите сметки могат да бъдат използвани по някакъв начин в делото.

 

Медицинските тайни

медицински тайни

В много страни има закони за неприкосновеността на медицинските досиета и заболяванията на пациентите . Всички лекари и медицински специалисти по закон са длъжни да дадат Хипократовата клетва , която гласи, че са длъжни да пазят всички тайни на пациентите.

 

Гриф “Секретно”

Обама подслушване

Съществува цял процес, чрез който правителството получава информация за това какво се случва в различните страни, както и за отделни хора. Тези данни се складират в специална папка. Понякога правителството може да предостави тази информация на обществеността , но това се случва много рядко и то след изтичане на определен период от време. Възможно е да настъпи преднамерен теч или тя да бъде разсекретена.

 

Съдебните тайни

надпис строго секретно

Съдебните процеси могат да бъдат много сложни и деликатни, като понякога отделни хора, посочени на случаен принцип от тълпата, могат да решат съдбата на други хора и да ги определят за ​​виновни или невинни, вземайки се под внимание единствено тяхното мнение. Затова, много съдебни процеси се провеждат при закрити врата, особено пък ако има опасност от “изтичане” на определени детайли, които, попадайки в неподходящи ръце , биха могли да навредят на участниците в делото. По същия начин, се пазят в тайна и подробности за криминални разследвания.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account