facebook

7 теории, обясняващи мистериозния Бермудски триъгълник

Дяволската зона в Атлантическия океан, в която са изчезнали редица кораби, самолети и хора, винаги е била обект на конспиративни теории и свръхестествени хипотези. Тук са събрани седем известни теории, които се опитат да дадат обяснение на явленията, случили се на територията на Бермудския триъгълник:

Хилядолетната комета

комета

Според тази версия, преди 11 000 години на дъното на океана паднала комета точно на мястото, където сега се намира Бермудският триъгълник. Небесното тяло напълно може да обясни необичайните електромагнитни свойства на мястото, способни да извадят от строя навигационното оборудване и двигателите на самолетите.

Гигантските мехури

мехур

Австралийски учени смятат, че причината толкова много кораби, самолети и хора да изчезват се крие в огромни мехури, пълни с хидрати на метана. Според теориите на учените, метанът, освобождавайки се от естествените пукнатини по океанското дъно, се превръща в огромни газови мехури, които след това, разширявайки се геометрично, се издигат на повърхността на водата и там се взривяват. Компютърна симулация показала, че всеки кораб, застигнат от метанов мега мехур моментално губи контрол и потъва. Газовите мехури са способни да предизвикат експлозия дори в нископрелитащ самолет.

Вечните заподозрени – правителството на САЩ

Белият дом

И по-конкретно, Атлантически подводен център за тестове и изчисления (AUTEC), който е разположен точно насред триъгълника и официално се занимава с тестване на подводници, сонари и оръжия. Конспираторите са на мнение обаче, че именно там правителството осъществява контакт с извънземните цивилизации и използват извънземните технологии.

Летящи чинии и извънземни

летяща чиния

Според тази теория в морските дълбини се крие извънземен кораб, който, за разлика от предишната версия, изучава нас и нашите технологии. Или най-малкото, там се намира “врата”, която е в непознато за земляните измерение. В определено време вратата се отваря и към нея заплават кораби и политат самолети.

Странните компаси

компас

Знаете прословутия факт, че на това проклето място компасите се въртят неконтролируемо. Митовете твърдят, че Бермудският триъгълник е едно от двете места в света, където компасът сочи истинския север, а не магнитния… Истината е, че през 19 век Бермудският триъгълник може и да е бил място, където компасът сочи истинския север, но магнитните полета на Земята се менят постоянно, а с тях и посоките на компаса. В днешно време Триъгълникът не е място със странни магнитни полета, а освен това пилотите и мореплавателите добре знаят как да настройват компасите си, за да компенсират отклоненията.

Тежките метеорологични условия

Бермудския триъгълник

Небето над Бермудския триъгълник е наистина неспокойно – топлите и студени въздушни маси се сблъскват постоянно, което често води до бури и урагани. Като прибавим и бързото течение Гълфстрийм, което минава от там, територията създава риск за всеки вид транспорт.

Човешкият фактор

бермудският триъгълник

Районът на Бердмуския триъгълник е достатъчно оживен откъм трафик. Тропическият климат и кристално чистите сини води привличат както опитните пилоти и моряци, така и аматьори. Като се вземе предвид променливото време, бързите течения и големият брой острови-близнаци, които лесно могат да се сбъркат, то реалността е една: миг невнимание и човек може да се окаже на доста голямо разстояние от мястото, където може да презареди.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account