facebook

7 съвета, с които ще заобичате своето тяло

фитнес мотивация

Снимка: youtube.com

На какво първо обръщаме внимание, когато се погледнем в огледалото? По правило забелязваме само недостатъците си и си прецакваме настроението за целия ден. Често си казваме  “Трябва да вляза във форма” и “Съвсем съм се разпуснала!”. И убеждаваме себе си, и другите, че главният проблем е именно в нашето тяло. По този начин програмираме мозъка си да вижда в нашата външност само това, което не харесваме.

И все пак, да не забравяме, че всеки човек е прекрасен по своему, затова ще ви споделим съвети, които ще ви помогнат да се обичате повече:

1. Дайте да мислим позитивно, колкото и банално да звучи това. Вземете своя снимка, отидете до огледалото и се съсредоточете върху това, което считате за привлекателно у себе си. Направете си комплимент и си помислете какво биха казали другите хора.

2. Не зацикляйте върху детайли. Един недостатък не трябва да разваля цялостното впечатление върху външността. По-добре помислете върху това какво смятате в себе си за привлекателно – това е далеч по-приятно.

3. Помнете, че винаги имате избор. Никой не ви принуждава да се променяте, но ако твърдо сте решили да го правите, не се предавайте.

4. Направете нещо неочаквано вдъхновяващо. Пробвайте нови упражнения в тренировъчната зала, отидете на йога, на кросфитинг. И най-важното – мислете “Мога да го направя!”

5. Престанете да се сравнявате с другите хора. Опитайте се да прогоните тази натрапчива като муха мисъл. В крайна сметка не всички хора са на мнение, че розите са красиви колкото маргарките – това са напълно различни цветя.

6. Всеки има своите недостатъци. Дори най-успешният, най-привлекателният и стройният човек понякога се чувства неуверен. Ние може и да смятаме някого за идеален, но той също, повярвайте, се възхищава на някого.

7. Пътят към промяната е дълъг и трънлив, нищо не става за един час – практикувайте, бъдете търпеливи и не се отказвайте.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account