facebook

9 действия за незабавно щастие

 

Хоумър_Симпсън

Липсва ви серотонин? Пробвайте това:

Повече движение

Раздвижването на мускулите не само вкарва в норма теглото, но също така увеличава енергията в организма. Говорите по телефона – ходете. Отивате на работа – ползвайте стълбите, вместо асансьора. След тези прости манипулации пулсът се ускорява, кръвта заработва по-бързо и мозъкът, получил свежа доза кислород, ще ви се отблагодари с добро настроение.

Светлина и чист въздух

Проучванията показват, че светлината стимулира мозъкът да произвежда химически вещества, които подобряват настроението. Подобно на дърветата и тревите ние също сме част от природата, затова е хубаво да получаваме слънчеви бани през първата половина на деня.

Общувайте

Най-лесният начин е да поздравите поне трима души преди да отидете на работа. Дори механичния поздрав по магически начин влияе на качеството на деня. Напишете на някого смс или мейл, обадете му се. По този начин ще засилите чувството на приятелство към другите хора и моментално ще почувствате себе си щастлива частица от цялото.

Отървете се от сложните задачи

Важна сделка, посещение при зъболекар, сложен разговор – всичко това може да тормози ума ви и да ви пречи да усещате радостта от момента. Спешно решете тази задача (проблем) ако е възможно, дори ускорете неприятния момент. След като всичко бъде решено, ще получите солиден прилив на енергия, а заедно с него и щастие.

Създайте около себе си комфорт

Външният порядък спомага за вътрешния мир, така че отделете време и привете в ред дома си. Още ли ви е кофти? Тогава превърнете почистването в игра. Засечете 15 минути и стартирайте! С изненада ще научите колко полезни неща може да свършите за толквоа кратко време.

Направете добро дело

Например, отговорете на ркаткия въпросник, ако ви се обадят от банка или телефонна компания. Мислите ли, че им е приятно на тези оператори да звънят и всеки път да чуват, че човекът няма време за глупави въпроси. Представяте ли си как се чувстват тези хора в края на работния си ден? А така! Сега разбрахте идеята, нали?

Спасете нечий живот

Учените са доказали, че с осъзнаването на своята значимост и с правенето на алтруистични дела човек получава по-голямо удоволствие, отколкото това да има пари. Прави добро и ще се чувстваш добре! Този закон работи безотказно!

Научете нещо ново

Желателно е да учите нещо ново всеки ден. Помислете си за това какво бихте искали да научите и отделете за това поне 15 минути на ден. Почетете книга, научете нови думи, разработете си маршрут за лятната отпуска. Всичко става! Изберете си нещо, което наистина ви вълнува и което “отчаяно” трябва да узнаете. Щастието от процеса е гарантирано!

Вашият специален метод

За всекиго е различен. Проверено-преповереният вариант, който моментално подобрява настроението ви. За някого е чашка, за друг е парче шоколад, а на трети е достатъчна и хубава музика. А вие направете това, което действа на вас!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account