facebook

9 интересни факти за сериала “Под прикритие”

 Адмирации за създателите на сериала, който показа, че и у нас нещата могат да се правят качествено. Без оправдания “Ама то тук нямаме традиции…”, “Много пари трябват за тая работа” и “Мързи ни, та две не виждаме”. И за да те зарадваме, с голямо желание събрахме 9 любопитни факти за любимото ти българско криминале:

“Няма Джаро, няма Маро” на три континента

Първият сезон на кримката осъществи безпрецедентен за родните стандарти международен пробив, след като бе продаден на три континента: в Китай, цяла Латинска Америка и в Германия, Франция, Великобритания, Турция. Американскяит филмов дистрибутор “Ню филмс интернешънъл” откупи от БНТ правата за разпространение и си постави амбициозната задача да превърне “Под прикритие” в първия 3D сериал в света.

Спец изважда на показ тайните на мутрите

Известно е, че голяма част от събитията в “Под прикритие” са почерпени от реалния български ъндърграунд. Голяма заслуга за достоверния сюжет, освен екипа от сценаристи, има и консултантът на сериала Слави Ангелов.

Той дълги години бе криминален журналист във вестник “24 часа”, автор е на 3 книги за бг мафията и познава в детайли родната организирана престъпност.

Джаро е в азиатски плен

Актьорът Михаил Билалов, който играе хитовия гадняр Джаро, е женен за японка на име Санае, с която се запознали на тренировки по айкидо в Париж. Двамата имат две дъщери, а семейството живее във Франция.

Иво и Куката могат да бъдат винаги с теб

Източник: http://www.dailyvarna.com/

Източник: http://www.dailyvarna.com/

Манията по героите от сериала провокира много нестандартни идеи. Така например 22-годишният бургаски художник и татуист Иван Геровски предлага на всички фенове да им направи татус с лицата на Иво Андонов, Джаро и Куката.

“Харесва ми “Под прикритие”. В днешно време много трудно се правят такива филми. А този се е получил страхотно, повлия ми много добре и реших да му посветя рисунката. Не съм искал да изобразявам известни хора, магията е в киното”, разказва татуистът, който самият е голям фен на поредицата.


Попов е можел да бъде Индиана Джоунс

Владо Пенев, който успешно се превъплъщава в ролята на топ ченгето от ГДБОП Емил Попов, като млад е можел да стане археолог. “Бяха ме приели история, а и много исках да се занимавам с археология. Мечтаех да съм някакъв египтолог, може би нещо като Индиана Джоунс”, споделя той.

Носителят на два “Аскеера” признава още, че навремето е бил много срамежлив и дори нарочно не минавал по улица”Раковска” (бел. ред. – там е сградата на ВИТИЗ), за да не си помисли някой от студентите по актьорско майсторство, че иска да става актьор.

В крайна сметка негова съседка му обещава, че ако се яви на изпитите в театралната академия, ще го награди с безплатна вечеря. Така срамежливият, но ящен Владо, преборва себе си и се явява, за да го приемат още от първия път.

От създателите на “Стъклен дом”

Героите от “Под прикритие” и друга хитова поредица “Стъклен дом” имат общи родители. И при двете продукции сред главните сценаристи личат имената на Теодора Василева и Георги Иванов. Основно изискване към всеки един от сценарния екип е на първо място да умее да подтиска егото си и да не се инати за всяка идея, която му хрумне. И двамата сценаристи са на мнение, че лош герой няма, а всичко зависи от гледната точка.

Шмекера помага на наркомани

И в реалния живот полицаят под прикритие Марто, по прякор Шмекера, се стреми да помага на доброто. Изпълнителят на тази роля  Ивайло Захариев е част от протестантска църква, която се е посветила на грижите към наркозависими. “Грижим се за тях с идеята да им дадем християнската вяра и това, че Бог ни дава надежда. Тези хора имат място, където да споделят проблемите си, да получат, ако желаят, подкрепа.”, обяснява младият актьор.

Лечебно шмъркане

В една от сериите на трети сезон най-духовитият персонаж Здравко Киселов-Косъма шмъркаше “бело” в тоалетната на бара. Интересното е, че пистичките, които актьорът Александър Сано дърпал, всъщност били от хомеопатично лекарство. То успяло да премахне настинката му, мъчеща го по време на снимките.

Дясната ръка на Иво Андонов е милионер

Помощникът на Иво Андонов – Крум – в реалния живот отдавна е изпълнил мечтата на всеки от ъндъграунда  – да стане милионер. Ролята се изпълнява от собственика на верига заведения Владимир Вишански,  като именно в негови барове се снимат някои от сцените на “Под прикритие”. Любопитното е, че Вишански отказва да използва реквизит и всички дрехи, с които се появява, са от личния му гардероб.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account