facebook

9 съвета за по-добър сън

сън

9 ефективни и много лесни за изпълнение съвети как да се наспите за кратко време:

1. Вслушайте се в биологическия си часовник. Установете си режим и се придържайте към него. Всяко утро ще ставате в отлично настроение и с добро самочувствие.

2. Преди сън ви трябва покой. Не работете до последно. На тялото ви му е нужно време, за да се пренастрои и отпусне. Опитайте всяка вечер да четете преди сън или да погледате телевизия.

3. Махнете всички електронни джаджи от спалнята. Спалнята е място за спане, а телефонът или таблетътъ ще ви разсейва.

4. В спалнята трябва да бъде прохладно. Оптималната температура е 15-18 градуса по Целзий, а не обичайните 21.

5. Записвайте проблемите си и задачите си или си водете дневник. Честно не можем дълго да заспим, защото мислено си спомняме какво трябва да свършим утре. Запишете си всичко на един лист и си легнете.

6. Слушайте бял шум или звуците на природата. Дори на сън нашия мозък се вслушва в звуците. А белият шум или звуците на природата ще отстранят разсейващите фактори.

7. Забравете за кофеина до сутринта. Неговото действие върху нашия организъм може да продължи до 14 часа.

8. И още веднъж – спалнята е предназначена за сън, а не за работа или хранене. Вашият мозък трябва да асоциира стаята с отдих.

9. Научете колко часа сън са ви наистина нужни. Мнозина твърдят, че са им достатъчни четири или пет часа сън. Но това е строго индивидуаално. Изключете един път алармата и вижте в колко сами ще се събудите – точно толкова часа сън ви трябват.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account