facebook

9 трезви факта за пиянството

забавен пияница

Излиза, че навремето пияниците са били преследвани наравно с вещиците, еретиците и феновете на Кичка Бодурова:

Мечтана професия

В Древна Спарта, съгласно разпореждане на властите, едно от избраните длъжностни лица трябвало да се напива и разхожда, залитайки по улиците, като нагледен урок за младите жители.

Алкохолиците без погребение

Преди век в руската Самарска губерния съществувал древен обичай да не се погребва човек, който е починал от алкохолизъм. Алкохолиците били хвърляни в реката или заравяни в гората. Според поверието погребението на пияница по християнски обичай може да доведе до лоша реколта или суша.

Амоняк, за да не си пийняк

В кафенета и барове във Виена все още могат да се намерят автомати, предназначени за изтрезняване на твърде пияни хора. След като пуснеш малка монета, през специален отвор от външната страна на машината се отделя порция силно концентриран амоняк.

Седни и наздраве

Съгласно стар закон в Тексас ви е разрешено да изпиете прави не повече от три глътки бира. След това е необходимо да седнете. Работата е там, че навремето в Тексас се смятало, че гаврътването на три глътки без мезе си е чисто пиянство. Така че, ако искате стабилно питие, трябва да си вземете и обяд.

Когато го нямаше vboxa…

През 30-те години на XX в. в Мексико Сити по заповед на префекта на полицията всеки пиян, лежащ на улицата, е трябвало да бъде откарван в изтрезвителното, като целия този процес се записвал от специално наети оператори. Ако на пияния му е за първи път, след като изтрезнеел, полицаите пускали филма с изпълненията му само на него. Когато тази мярка не помогнела, и човекът се напиел отново, тогава филмът се показвал и на приятели и роднини.

Далеч по-хард от Крум

През 1220 г. Пр. Хр. китайският император Ву Венг издал указ, че всички, заловени да консумират алкохол, ще бъдат осъдени на смърт.

Табела да се знай

В Англия в началото на миналия век моряците, уличени в пиянстване, били обличани в мръсни дрехи, окачвали им табела с надпис “пияница” и им давали да вършат най-черната работа.

Варварско наказание с благороден метал

В древна Индия неконсумирането на алкохол било задължително за всички касти. Хората, набедени за алкохолици, за наказание били поливани със сребро, олово и мед.

Надпис, та дрънка

Известно е, че с пивоварство са се занимавали още в Древен Египет. Затова не е изненада, че на една от местните каменни плочи бил изсечен следният съвет за младите хора: “Никога не пий прекалено много бира, ще паднеш и ще си счупиш костите, и никой няма да протегне ръка към теб, твоите приятели ще продължат да пият и ще говорят: изгонете навън този пияница!”

 

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account