facebook

9 увлекателни факта за музиката

Рони Джеймс Дио

Снимка: MTV

Или да научим как спирането на тока развило хип хопа в Америка:

Жестът “Коза” (рокерският с два пръста) дълго време е съществувал като мистичен жест, защитаващ от зли духове. Първи на рок-концерт го показал Рони Джеймс Дио, солист на Black Sabbath.

Влизайки в концлагерите, френската певица Едит Пиаф се снимала със затворниците. След това лицата им били слагани върху фалшиви документи, които били давани на пленниците и така те успявали да избягат.

Изразът “малинов звън” произлиза от името на белгийския град Малин. Той се счита за европейския център на камбанената музика.

Думата nervus едновременно обозначав нервите и струните на музикалния инструмент. Оттам идва и изразът игра на “нерви”.

Виртуозният цигулар Джошуа Бел в продължение на 45 минути свирил на една метро станция. От хилядите минаващи от музиката му се заинтересували само седем.

В една пещера от американския щат вирджиния има орган със 37 сталактита. Те се управляват с обичайна клавиатура.

През лятото на 1977 година в Ню Йорк заради претоварване било спряно електричеството. От магазините били откраднати десетки диджейски оборудвания. Така се появили много диджеи, специализирани в хип хоп стила, което помогнало за популярността на този жанр.

Продуцентът на Елвис Пресли пуснал в голям тираж значки с надпис «I hate Elvis» (“Аз мразя Елвис”), за да печели и от тези, които никога няма да си купят неговите плочи.

На брега на хърватския град Задар може да послушате морски орган – съоръжение от 35 тръби. Въздухът постъпва в тръбите чрез отверстията в резултат на хаотичното действи на вятъра и вълните.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account