facebook

Kiddle – детската версия на Google

кидъл

Ако някога сте проверявали историята на браузъра на детето си и сте откривали връзки, които водят до някъде, където не трябва, имаме добра новина за вас. Стартира новата търсачка “Кидъл”, аналогична на Гугъл, която изключва възможността детето ви да се натъкне на неподходящо видео или нещо друго, когато сте заети и не можете да следите сърфирането му.

В “Кидъл” има същите функции, само че те са адаптирани за деца. Например, вместо обичайния фон, стои космическа тема с роботи.

Първите три сайта, появяващи се след търсене, са сметнати за деца. А останалите – по-голямата част са ориентирани за интелекта на възрастен човек, но пак са филтрирани.

Джъстин Бийбър кидъл

Пробвахме и въведохме няколко неприлични думи, които могат да бъдат написани от деца. “Кидъл” се прояви като отлично стражарско куче.

Допускаме, че детето ви ще иска да научи нещо повече за Джъстин Бийбър, но вие не бихте искали да научи и някои пиперливи факти от неговата биография. Например за гонките под въздействието на забранени вещества или неприличните му фотоси в “Инстаграм”. “Кидъл” ще се селектира прилични картинки и текстове.

В сегашната цифрова ера децата ни научават повече, отколкото трябва да знаят. Разбира се, не можем да оградим децата от всичко, но пък може да се постараем. Затова “Кидъл” е една задължителна услуга.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account