facebook

“Кухня” – сериалът с 1000 калории смях

сериалът Кухня

Руският сериал “Кухня” успя да си пробиe път сред камарата турски и американски продукции в родния ефир и бързо се превърна в любим на много български зрители. Както показва името, “Кухня” е необичайна кулинарна комедия, чието действие се развива в  московския ресторант, специализиран във френската кухня, “Клод Моне”. Главните герои са главния готвач Виктор Баринов  и неговите помощници: зам-шефа Лев Семьонович Соловьов (Льова), готвачите Максим Лавров, Сеня Чуганин, Федя Юрченко, салонната управителка Викторя Сергеевна, а също така и сервитьорките Настя Фомина, Саша и хостесата Ангелина. Сериалът акцентира и върху бармана Костя, както и френския сладкар Луи.

Проектът е уникален с това, че успява да пресъздаде достоверно особеностите на руската душевност и бит в техния съвременен вид. Качеството на сериала логично е високо, като се има предвид, че всяка една серия от 25 минути струва на създателите му 200 000 долара. Което автоматично прави “Кухня” най-скъпият тв продукт в историята на Русия.

Що се отнася до гурме шедьоврите, представени във филма,то всички ястия се приготвят директно на снимачната площадка от професионални кулинари и консултанти.

Дмитрий Назаров

Ако следите продукцията, ви е направило впечатление, че Дмитрий Назаров, актьорът, който играе главния готвач Виктор Баринов, се чувства доста удобно в ролята си на знаменит кулинар. Това не е изнеадващо, като се има предвид, че повече от 5,5 години е водел предаването “Кулинарен дуел” по НТВ и е озвучавал готвача Огюст Густо в анимацията “Рататуй”. Трябва да се отблежи, че Назаров по подобие на героя си Виктор Баринов също е голям фен на “Спартак Москва”.

Почти куриозно звучи и това, че след като е бил избран за ролята на колоритния шеф-готвач, изплувал интересен факт: по сценарий дъщерята на Виктор се казвала Ариш, а бившата му съпруга – Олга. Супер, но се оказвало че всъщност дъщерята и жената на Дмитрий Назаров също се казват Артиш и Олга. Ето защо имената на героините били сменени на Алис и Татяна.

Макс Лавров от сериала Кухня

С далеч по-малък опит в готвенето може да се похвали другия главен актьор Марк Богатирев, който е в ролята на чирака в кухнята Макс Лавров. По негови думи, в реалния живот той може единствено да си забърка яйца и то благодарение на участието си в сериала.

кухня руски сериал

Ето още любопитни факти за руската комедия:

За да изглеждат актьорите като истински професионалисти, преди снимките били пратени на готварски курсове, където да се научат да режат и кълцат.

Ресторантът “Клод Моне” наистина съществува, но под друго име. Ресторантът се намира в Москва (на адрес ул. Спиридоновка, д. 25/20c1), но се казва “Champagne Life”.

Част от снимачния процес може да се види в Google Street View. Там може да разгледате знака на ресторант Arcobaleno, да влезете в Claude Monet и да видите Дмитрий Назаров в своята роля. Може да се види и снимачния екип.

Макс носи дрехи на марката «Pull & Bear».

Всички герои в сериала са със смартфони Nokia Lumia.

Финалната песен (оная с тромпета), върху която в края на всяка серия Макс резюмира с мъдри думи случилото се, е “The Lost Song” на Cat Empire.

От реквизита се приготвя храната за снимачния екип.

В сериала готвачът Макс (Марк Богатиров) и управителката Вика (Елена Подкаминская) играят влюбени, чиято връзка минава през много перипетии. Руските медии говорят, че двамата не са си безразлични и в живота и че дори искрата пламнала помежду им още на първия снимачен ден. Повод за тези слухове е фактът, че двамата се появии заедно на няколко светски събития.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account