facebook

С какво са полезни торбичките от силикагел?

силикагел

Разберете защо не трябва да изхвърляте торбичките със силикагел:

При покупки на чанти, обувки, якета и битова техника може да открием в тях малки пакетчета, пълни с гранули (силикагел). Мнозини ги смятат за ненужни и с лекота ги изхвърлят. А не трябва!

За какво са необходими те?

Силикагелът предпазва стоката от намокряне. Малите топченца с това вещество отлично попиват влагата, която по някаква причина е попаднала в опаковката с вещта. Във всеки дом е хубаво да се намират няколко пакетчета силикагел. Например с помощта на това вещество може да “реанимирате” напоения си мобилен телефон.

За начало изключете телефона, извадете батерията и сим картата. Поставете телефона за няколко часа в контейнер с гранули силикагел. След известно време го вземете и го включете.

И какво още?

Ако след като сме изпрали чанта, в нея сложим пакетчета силикагел, това ще помогне да се предотврати появата на пленясали миризми. Същата техника може да се използва и от трениращите фитнес – вълшебните пакетчета, хвърлени в спортния сак, ще неутрализират характерния аромат на потни маратонки и тениски.

Съхраняване на семена

Всеки собственик на крайградска вила се с сблъсквал с проблем, когато посевният материал не се изразходва напълно и останалите семена трябва да се съхраняват в открити пакети. През зимата те се овлажняват и не стават годни за посяване. Но ако ги пъхнете в херметически съд и сложите вътре пакетчета силикагел, семената няма да изгубият своите полезни свойства.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account